zaterdag, september 23, 2023

Wat is cryptocurrency nou eigenlijk?

De kans is groot dat je de afgelopen jaren wel eens van crypto currency hebt gehoord. De grootste currency die er nu bestaat in de crypto wereld, is de Bitcoin. Het heeft heel vaak het nieuws gehaald en zelf overheden zijn er druk mee bezig. Het volume dat in de markten van crypto zit neemt steeds meer toe en dat is natuurlijk niet voor niks. Wanneer je wat meer te weten wilt komen over het investeren in deze currency dan is het verstandig om verder te lezen. In dit artikel kun je namelijk vinden hoe het moet en wat het nou precies inhoudt.

 

Wat houdt Bitcoin in?

Wanneer het gaat over cryptocurrency zul je wellicht een beetje sceptisch zijn. Er zijn namelijk een hoop mensen die hier heel snel heel rijk mee zijn geworden, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt zien dat er de afgelopen tijd vooral angst is in de markt. Dit komt voornamelijk door de onstabiele economische situatie die er nu is. Al het nieuws wat er dagelijks is, beïnvloedt de waarde van currency. Dit zie je overigens ook terug in de aandelenmarkt en de waarde van de euro. 

Je kunt Bitcoin zien als een online valuta die zonder een centrale instantie van de ene persoon naar de ander kan worden overgemaakt. Het bewaren van je geld op een bank heeft keer op keer laten zien dat het nadelen met zich meebrengt en Bitcoin is dan een zeer goed alternatief. 

 

De voordelen van crypto

Wanneer je gaat kijken naar de online munt ten opzichte van de euro dan zul je merken dat crypto een hoop voordelen heeft. Je kunt bij banken bijvoorbeeld niet eens altijd bij je eigen geld. Er zijn maximale bedragen die jij in één keer van je rekening kunt halen, ondanks dat het jou geld is. Ook zul je je moeten verantwoorden over wat je gaan doen met je geld als je het van een bank wilt halen. De manier waarop banken nu werken is namelijk dat er maar 10% van het geld dat mensen op de bank hebben staan, daadwerkelijk beschikbaar is. Wanneer een bank failliet gaat zul je dus vaak ook niet al het geld terug kunnen krijgen. Daarnaast worden er vaak hoge kosten gerekend voor het overmaken van geld en kan het lang duren voordat het geld op de rekening staat. Dit terwijl je bij bijvoorbeeld Ripple maar enkele seconde moet wachten en er bijna niks betaald hoeft te worden. Bovendien is de verwachting Ripple erg goed.

Andere Artikelen