zaterdag, december 2, 2023

Visgraat vloeren geven de kamer een chique uiterlijk

Een nieuwe vloer uitzoeken gaat verder dan alleen maar het uitzoeken van de soort. Want of je nu gaat voor PVC vloeren, laminaat vloeren of massief houten vloeren je zult nog meer beslissingen moeten nemen. Heb je besloten dat je gaat voor een schitterende PVC vloer? Dan zul je nog een dessin en kleur moeten kiezen. En dan nog de manier van het leggen van de vloer. Visgraat vloeren zijn schitterend om te zien en ze geven de ruimte een chique uitstraling. Toch zijn ook in visgraat vloeren twee varianten te vinden. De traditionele visgraat, zoals op de afbeelding bij dit artikel, maar ook de Hongaarse punt is een mooie manier van leggen.

Visgraat vloeren voegen echt iets toe

Voor welk materiaal je ook kiest, visgraat vloeren kunnen ervan gemaakt worden. Visgraat vloeren zijn vooral bekend uit grote landhuizen, maar het is niet gezegd dat jij in je rijtjeshuis geen mooie visgraat vloeren kunt hebben. Deze manier van leggen is niet alleen erg mooi, het is ook best arbeidsintensief. Je kunt een visgraat vloer zelf leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze te laten leggen. Dat laatste is misschien wel zo prettig. Je weet dan zeker dat je een schitterende vloer in je woning krijgt, een waar je ook nog eens garantie op hebt.

Welke vloer kies je voor welk interieur?

Een visgraat vloer past in ieder interieur. Deze manier van leggen voegt altijd iets toe. Maar dan moet je nog bepalen voor welke vloer je kiest. Als je gaat voor PVC vloeren, dan weet je zeker dat je heel veel jaren plezier zult hebben van de vloer. PVC is onderhoudsarm en gemakkelijk in onderhoud. De prijs voor een PVC vloer ligt wat hoger dan die van een laminaatvloer. Dus wil je wat meer op je budget letten? Dan is een mooie laminaatvloer wellicht een betere optie.

Een houten vloer heeft een heel eigen uitstraling

De klassieke manier van het leggen van visgraat vloeren is natuurlijk door gebruik te maken van massief hout. Een massief houten vloer is wel meer bewerkelijk dan een PVC of een gewone laminaatvloer. Je zult de vloer eens in de zoveel tijd een uitgebreide behandeling moeten geven. Maar ook dat is weer de moeite waard. De prijzen van een massief houten vloer en die van PVC vloeren zijn vergelijkbaar. Een nadeel van een massief houten vloer is dat je deze echt beter niet zelf kunt leggen.

Andere Artikelen