dinsdag, augustus 16, 2022

Uitgaan na corona

Uitgaan in België kan weer, nu de coronamaatregelen versoepeld zijn. Lekker aan een Belgisch biertje op een terras, 100 soorten jenever gaan proeven in Antwerpen of naar een fijn festival. In deze blog wat leuke uitgaanstips, al dan niet met alcohol, maar pas ook op voor de inhaalslag. Veel mensen met name jongeren hebben na de maandenlange lockdown het gevoel dat ze in iets moeten halen. En zetten het dan spontaan op een zuipen. Nu is het zo dat alles in België iets goedkoper is dan in het buurland Nederland. Dus ook jongeren komen massaal naar België om uit te gaan. Dit ook vanwege de gezelligheid bij het uitgaansleven in bijvoorbeeld het plaatsje Knokke-Heist (tijdens de coronaperiode lapten jongeren de coronamaatregelen hier zelfs volledig aan hun laars, waardoor er politie aan te pas moest komen). Ondanks de wat goedkopere drankprijzen moet je dus wel oppassen dat je niet volledig over de schreef staat met het drankgebruik. Een alcoholverslaving ligt op de loer. 

Wanneer stoppen met alcohol?

Mocht jij nou merken dat je elke keer dat je uit gaat drank nodig hebt, en steeds vaker thuis komt met een kater zou het wel eens kunnen dat je een alcoholverslaving hebt. Maar wanneer ben je alcoholist? Je kunt dit eenvoudig online checken door een alcoholisme test te doen. Indien je steeds meer en vaker behoefte hebt aan alcohol en een hogere tolerantie hebt ervoor, kun je richting alcoholisme komen. Je kunt bij verslavingszorg terecht om hulp weer een gezonde wending aan je leven te geven. Het is ook goed om er met vrienden over te praten of om samen met vrienden te proberen andere manieren te zoeken. Bijvoorbeeld uitgaansgelegenheden te vinden die niets met drank te maken te hebben. Het is bovendien goed voor je portemonnee als je minder drinkt, want door steeds alcohol te kopen vliegt het geld je zak uit.

Leuke uitgaansgelegenheden zonder drank

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om overdag uit te gaan. Voor sommige mensen maakt dit niet uit, ze gaan dan alsnog aan de drank, maar het is een hele kunst dit niet te doen. Kies gewoon voor spa rood of andere alcoholvrije drankjes. Indien je niet voor het nachtleven kiest in België kun je bijvoorbeeld een mooie fietstocht door de Ardennen maken, je komt er ook heerlijk van tot rust. En als je daar dan nog bent, breng eens een bezoek aan het historische centrum van Durbuy, dit is een aanrader. Of bezoek het monument in Waterloo, om terug te denken aan de tijd dat Napoleon verslagen werd. Ook een mooie optie is het Zwin-natuurpark in Knokke-heist om heerlijk te wandelen. Bovendien kun je bij al deze activiteiten zelf je lunch meenemen en wat te drinken, wat ook weer kosten bespaart. Wanneer je alcoholist bent of hier vanaf wilt kicken, bezoek dan beter geen bierbrouwerij of allerlei kroegen of bars (want dan is de verleiding toch aanwezig), maar kies bewust voor andere bezienswaardigheden zoals in de natuur, om je hoofd lekker tot rust te brengen.

 

Andere Artikelen