zaterdag, september 23, 2023

RDW OVI kentekencheck: voor alle gegevens van een auto

Wil je graag alle gegevens kunnen inzien van een auto? Dan is het mogelijk om een RDW OVI kentekencheck uit te voeren. Zo’n check is tot op zekere hoogte gratis en zeker aan te raden als je bezig bent met de aankoop van een nieuwe auto. Alleen het basisrapport is gratis, maar daarover later meer. Door middel van een RDW OVI kentekencheck is het mogelijk om de motor en milieu-informatie in te zien, de bandenmaten en de maandelijkse kosten. Het enige wat je nodig hebt van de auto is het kenteken.

Het rapport wordt binnen een paar seconden opgemaakt; je hoeft alleen maar het kenteken in te vullen op de desbetreffende website en vervolgens zie je het rapport met de waardevolle informatie over de auto. Houd wel altijd in je achterhoofd dat zo’n check geen garantie is voor een succesvolle aankoop, maar het is wel belangrijk om deze informatie te checken. Wil je meer zekerheid? Dan is het aan te raden om ook de historie na te trekken van de auto, of een ander voertuig. Op die manier is het mogelijk om te bekijken hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en hoe het schadeverloop is geweest.

Basisrapport en andere rapporten

Zoals eerder benoemd is alleen het basisrapport gratis met een kentekencheck. Wil je meer zekerheid? Dan is het aan te raden om ook de historie na te trekken van de auto of van een ander voertuig. Op die manier is het mogelijk om te bekijken hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en hoe het schadeverloop is geweest. Je betaalt dan extra kosten voor bijvoorbeeld het schaderapport, maar ook voor het tellerrapport, het onderhoud, de eigenaren en het waarderapport. De bedragen zijn niet hoog: per rapport betaal je tussen de €5 en €10. Voor meer zekerheid over de aankoop van een auto zijn deze bedragen het zeker waard om een volledige RDW OVI-kentekencheck uit te voeren. Het kan ook zijn dat je zomaar een kenteken wil natrekken. Dan is het ook mogelijk om op kenteken te zoeken via RDW.

Kenteken zoeken RDW

Het is ook mogelijk om op kenteken te zoeken via RDW om de wegenbelasting te berekenen of omdat je het gewoon interessant vindt om een kenteken na te trekken. Je kunt ervan uit gaan dat de informatie allemaal klopt, want dit komt rechtstreeks bij het RDW vandaan. Hierdoor zijn APK-keuringen of overschrijvingen altijd direct zichtbaar tijdens het kenteken zoeken via RDW. Heb jij een leuke occasion op het oog? Ga dan eerst het kenteken zoeken RDW.

Andere Artikelen