zondag, november 28, 2021

Maak jouw woning industrieel met deze tips

Is jouw woning wel toe aan een nieuwe look? Of je nu je interieurstijl compleet om wilt gooien, of je huidige interieur wilt aanvullen met nieuw meubilair en accessoires, je wilt natuurlijk dat het er allemaal tiptop uitziet. Tegenwoordig zie je steeds vaker de moderne en industriële look voorbij komen als interieurstijl. Is dit jouw stijl en kun je wel wat tips gebruiken om je woning er nog stijlvoller uit te laten zien? Lees dan vooral verder.

Wat maakt een woning 'industrieel'?

In de afgelopen jaren zijn industriële en moderne stijlen een ware trend geworden in woninginrichting. Als je jouw woning met deze stijl een modern uiterlijk wilt geven, zijn er veel manieren waarop je dit kunt bereiken zonder al te veel geld of tijd aan renovaties te hoeven besteden. Enkele van deze eenvoudige veranderingen zijn bijvoorbeeld het vervangen van verlichtingsarmaturen voor een modernere uitstraling, het veranderen van de vorm van de tafels en stoelen door ze vierkant in plaats van rond te maken, het toevoegen van strakke lijnen zoals metalen leidingen langs de randen van muren of meubelstukken zoals salontafels en bijzettafels, geometrische patronen kiezen boven bloemenpatronen bij het selecteren van behang voor kamers met hoge plafonds (zoals woonkamers), enzovoort. De industriële look draait om functionaliteit.

Een industriële eetkamer

Laten we als voorbeeld de eetkamer nemen. Als je kiest voor een vierkante eettafel, dan is het belangrijk om eetkamerstoelen te kiezen die hierbij passen. Stoelen met rondingen zullen minder goed staan bij een robuuste eettafel. Leren eetkamerstoelen met armleuning zijn dan een betere keuze. Qua kleuren wil je, zeker in een ruimte als de eetkamer, kiezen voor warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan grijs of antraciet, of terracotta. Dit zorgt voor veel sfeer. Om de look compleet te maken kun je kiezen voor grote, industriële lampen van metaal die aan het plafond boven de eettafel hangen. En een mooie toevoeging is een mooi groot vloerkleed onder de eettafel neer te leggen.

Houdt de woning netjes

Een industrieel en modern interieur ziet er meestal opgeruimd uit. Wil je de uitstraling van je interieur ten goede komen, dan is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je de ruimtes in je woning netjes houdt. Zorg voor voldoende opbergbakken waar je je spullen netjes in kwijt kunt. Zeker als je kinderen hebt met veel speelgoed.

Industriële meubels kopen

Ben je op zoek naar nog meer industrieel uitziend meubilair? Dan kun je natuurlijk verschillende kringlopen en meubelloodsen af gaan. Maar tegenwoordig kun je ook gewoon online meubels kopen. Station7 heeft een ruim assortiment aan modern interieur die perfect past bij deze interieurstijl voor scherpe prijzen. Grote kans dat je hier precies vindt wat je zoekt!

Andere Artikelen