maandag, juli 4, 2022

Is een uitvaartverzekering iets voor u?

Een uitvaartverzekering is niet noodzakelijk, maar sommige mensen kiezen ervoor. Een polis beschermt het geld van uw levensverzekering tegen waardevermindering en is minder duur dan een matras. Het kan echter duur zijn. Sommige financiële experts stellen voor om het geld van uw levensverzekering in plaats daarvan op een hoogrentende spaarrekening te zetten. Een andere optie is een betaalbaar-op-sterf rekening, waarmee begunstigden toegang hebben tot de fondsen nadat u bent overleden. Wilt u meer leren over een uitvaartverzekering of een begrafenisverzekering? Lees dan deze blog! 

Past dit bij u?

Voordat u een uitvaartverzekering aanschaft, moet u nagaan of deze geschikt is voor u. Veel mensen willen een specifiek plan hebben voor hun laatste rustplaats. Hoewel het gunstig kan zijn om een verzekeringspolis te hebben, is het niet noodzakelijk. Sommige polissen kunnen een verspilling van geld zijn, en sommige zijn zelfs waardeloos. Ongeacht de reden voor het kiezen van een uitvaartverzekering, is het het beste om prijzen en dekking te vergelijken.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van een pre-need uitvaartverzekering is de snelle uitbetaling. Terwijl reguliere levensverzekeringen er weken over doen om uit te keren, keert een uitvaartverzekering direct uit. Hoewel u altijd kunt afzien van de polis als de premies te duur worden, is het belangrijk om de Product Disclosure Statement te lezen om te zien wat de regels zijn voor annulering. Wees u er ook van bewust dat er veel reclame wordt gemaakt voor begrafenisverzekeringen op dagtelevisie. Het is vaak gericht op de kwetsbare en ouderen, en maakt gebruik van marketing slogans die zijn bedoeld om hen te trekken om de polis te kopen.

 

Hoewel het belangrijk is om een levensverzekering te kopen, overweeg dan ook om een begrafenisverzekering af te sluiten. Hoewel de meeste polissen een minimum van 10.000 dekken, bieden sommige hogere dekkingsbedragen. Typisch, een begrafenisverzekering zal ten minste  15.000 in contanten of andere activa dekken als u overlijdt. Sommige polissen bieden extra voordelen, zoals het afbetalen van het resterende saldo in geval van overlijden van de verzekerde. Hoewel dit een dure optie is, is het toch een belangrijke optie om te overwegen als u het zich kunt veroorloven.

 

Kosten begrafenis

Gezien de kosten van een begrafenis, moet u overwegen om een begrafenisverzekering af te sluiten. Dit type polis is ontworpen om geld opzij te zetten voor de begrafenis van de overledene. Op deze manier zullen de nabestaanden niet worden belast met de kosten na uw overlijden. Dit type polis dekt een standaard crematie en begrafenis, met inbegrip van de begrafenisonderneming goederen. Sommige pre-huur polissen kunnen uw nabestaanden zelfs beschermen tegen inflatie.

 

Het kopen van een uitvaartverzekering is een slimme manier om de toekomst van uw gezin te beschermen. U kunt kiezen voor een polis met de begunstigde van uw keuze. Daarnaast zal een begrafenisverzekering uw familie helpen om lastige kosten te vermijden. Door de laatste kosten van uw dierbaren te betalen, kunt u ervoor zorgen dat uw erfgenamen zich geen zorgen hoeven te maken over de begrafenis. Als het gaat om het kopen van een polis, is het beter om het te hebben dan het niet te hebben.

Andere Artikelen