donderdag, september 23, 2021

Hondenvoer kopen? Hier moet je op letten!

Heb je een trouwe viervoeter thuis lopen? Of komt er binnenkort eentje nieuw in huis? Dan is het slim om alvast te kijken wat voor soort voer je trouwe viervoeter nodig gaat hebben. Hondenvoer is er in allerlei soorten en daarom is het belangrijk dat je goed uitzoekt wat bij jouw hond past. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het uitkiezen van de juiste hondenvoer. Het gaat namelijk verder dan kijken naar het merk en de kosten, je wil jouw trouwe viervoeter zo goed mogelijk behandelen, voeding is daarbij een van de belangrijkste onderdelen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Verschillende soorten hondenvoer

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hondenvoer. Vaak kan je redelijk goed filteren wat jouw trouwe viervoeter nodig heeft maar dit betekent niet dat dit het enige voer is wat jouw hond kan hebben. Soms is het ook nodig om te testen wat het beste werkt en wat jouw trouwe viervoeter echt lekker vindt. Zorg dat je altijd kijkt naar het hondenvoer dat in de leefdstijdscategorie valt van jouw trouwe viervoeter. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen puppy, adult en senior. Vaak wordt en bij puppyvoer gesproken over honden tot 1 jaar. Vervolgens loopt dit steeds verder op. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het soort ras hond. Op basis van het soort ras wordt het voer bepaald.

Het gewicht van je trouwe viervoeter

Hoe groter je trouwe viervoeter is, hoe meer eten hij of zij nodig heeft. Het is altijd belangrijk om te kijken wat wordt aangeraden bij het voer. Bij het ene hondenvoer soort moet je meer geven dan bij een andere. Dit kan komen door de hoeveel energie die een aantal brokken bevat. Daarnaast is het belangrijk om in de gaten te houden hoeveel je hond weegt. Wanneer je merkt dat je hond meer weegt dan gebruikelijk is het slim om wat minder voer te geven. Daarnaast hoeft het niet alleen aan het voer te liggen, beweging is natuurlijk net zo belangrijk!

Beweging en je hond

Hoeveel je hond beweegt heeft uiteindelijk ook invloed op de hoeveelheid voer hij of zij nodig heeft. Het is belangrijk om je trouwe viervoeter fit te houden. Niet alleen om gezondheidsklachten te voorkomen maar ook zodat je beestje goed in z’n vel blijft zitten. Wanneer een hond niet genoeg beweegt of te weinig aandacht krijg kan je hond ook minder goed eten.

Andere Artikelen