Het belang van gevel renovatie en onderhoud

0
385

Wanneer je onderhoud aan je huis wil uitvoeren, wordt er vaak gedacht aan schilderwerk en kleine onderhoudsklussen. Regelmatig schilderen is heel belangrijk voor onderhoud en bescherming van het hout. Het kan flinke reparatieklussen voorkomen, dit geldt ook voor andere onderdelen van het huis. Zo geldt voor de voegen van de gevel hetzelfde principe. Eens in de zoveel tijd zul je de gevel moeten onderhouden. Je kunt de gevel laten schoonspuiten en de gevel impregneren om op deze manier mos en schimmels tegen te gaan. Dit bevordert de levensduur van de gevel. Toch zal ook de kwaliteit van het voegwerk met de tijd achteruitgaan. Een goede optie is dan om gevel renovatie te laten uitvoeren. Hierbij worden de verouderde voegen opnieuw gemetseld.

Onderhoud van je huis

Wanneer je wil dat je huis een nette indruk maakt, zal dus regelmatig onderhoud uitgevoerd moeten worden. De drie belangrijkste grote taken zijn onderhoud van het schilderwerk aan de buitenkant, onderhoud van het dak en onderhoud aan de gevel. Waarbij bekend is dat je eens in de zoveel jaren je kozijnen moet schilderen en elk seizoen je dakgoot schoon moet houden, is het bijhouden van gevel- en metselwerk minstens zo belangrijk. Je kunt hierbij denken aan gevelrenovatie en het impregneren van de gevel.

Gevelrenovaties uit laten voeren

Als je de gevel goed wilt onderhouden dan kun je de gevel laten reinigen. De stenen en voegen worden gereinigd, waarbij vuil en mos worden verwijderd. Hierdoor zal de gevel er weer als nieuw uitzien. Ondanks het reinigen kunnen voegen in een oude staat verkeren. Het is slecht voor het onderhoud om dit te negeren. Het op tijd laten herstellen van de voegen is belangrijk om duurdere onderhoudskosten te voorkomen. Gevel renovatie die op tijd wordt uitgevoerd zal veel minder duur uitvallen dan gevelreparaties waarbij veel schade moet worden hersteld. Gevel renovaties die tijdig worden uitgevoerd zijn dus goed om dure onderhoudskosten te voorkomen en zorgt daarbij natuurlijk voor een vernieuwde aanblik.

Gevel impregneren

Als je wil dat je gevel lang in goede staat blijft, dan zou je kunnen kijken om je gevel te impregneren. Door een extra beschermlaag aan te brengen zorg je ervoor dat vocht minder goed in de gevel kan trekken. Vocht komt minder snel tussen de voegen waardoor je vochtproblemen voorkomt. Het zorgt er dus ook voor dat schimmels zich minder snel van vormen. Een extra voordeel van gevelimpregnatie is dat voorafgaand aan de impregnatie een gehele reiniging van de gevel plaatsvindt.