Handige tips voor vaccinaties en inentingen

0
479

Als je van plan bent om te reizen, is het belangrijk om je te laten informeren over de inentingen en vaccinaties vereisten van het land waar je naartoe gaat. Sommige landen vereisen dat je bepaalde inentingen en vaccinaties hebt gehad voordat je binnenkomt. In sommige gevallen kun je een visum aanvragen bij het ambassade of consulaat van het land dat je wilt bezoeken. Het is ook belangrijk om te weten hoe je gezond kunt blijven tijdens je reis en wat te doen als je ziek wordt. Het is aanbevolen dat je jezelf voor jouw reis verzekert met een verzekering tegen ongevallen en ziektekosten, oftewel een reisverzekering. Jouw reguliere gezondheidszorg plan kan geldig zijn in sommige landen, maar niet allemaal. Als je medische hulp nodig heeft tijdens jouw reis, moet je contact opnemen met jouw verzekeraar om te kijken hoe het probleem opgelost kan worden. In deze blog gaan we het hebben over de vaccinaties in Thailand, en hoe het werkt met de inentingen in het buitenland.

Alles over de vaccinaties in Thailand

Als je naar Zuidoost-Azië gaat, moet je goed voorbereid zijn. Voordat je vertrekt, is het belangrijk om te weten welke vaccinaties je nodig hebt. Bij de vaccinaties thailand kun je kiezen uit verschillende opties. Sommige zijn verplicht en sommige zijn optioneel. Bij reisprik kun je jezelf laten informeren over de vaccinaties en je kan meteen een afspraak laten maken om de vaccinaties te laten zetten. Backpackers die naar Thailand gaan, doen er verstandig aan om een aantal basisvaccinaties te halen. Malaria, DTP, rabiës, hepatitis A en hepatitis B zijn een aantal van de vele infectieziekten die u kunt oplopen wanneer u naar Thailand gaat. Gelukkig kunnen deze ziektes worden voorkomen door middel van vaccinaties. 

Malaria is een virus dat wordt overgedragen door muggenbeten. Het kan ernstige gevolgen hebben, zoals koorts, diarree en lever- of nierfalen. Dit maakt het belangrijk om je te laten vaccineren voordat je naar een malariagebied gaat. Thailand heeft geen verplichte vaccinaties maar zoals je al een beetje kan lezen, is het wel zo verstandig om de aangeraden vaccinaties te nemen.

Waar kun je de inentingen voor het buitenland halen?

Na het lezen over de vaccinaties ben je natuurlijk wel benieuwd waar je zo een inentingen buitenland kan halen. Dit is bijzonder makkelijk aangezien er meer dan 130 locaties in Nederland zijn waar je dit kunt laten doen. Reisprik heeft een geweldige website. Hier hoef je alleen je postcode in te voeren en het dichtstbijzijnde prikpunt zal worden aangegeven.