zaterdag, december 2, 2023

Een GPS volgsysteem voor de auto

Als in u de auto stapt is er altijd een kans dat er iets misgaat. Autorijden kan gevaarlijk zijn. Dit kan niet alleen maar gebeuren door u eigen toedoen, maar vaak gebeurt het ook door een fout van een ander. Er is dan vaak te weinig tijd om erop te reageren en voordat je het weet is het al te laat. Dit willen we allemaal zoveel mogelijk voorkomen. Een gps tracking auto kan hierbij goed van pas komen. Met behulp van zo’n tracking systeem kan je inzicht krijgen in je rijstijl en de activiteiten van de auto. Om te zorgen dat je zo veilig mogelijk gaat rijden.

GPS volgsysteem voor bedrijven 

Een volgsysteem is niet alleen handig voor privépersonen, maar ook als bedrijf of wagenpark. Zo kan je van de verschillende auto’s inzicht krijgen in de dagelijkse activiteiten. Mede dankzij deze informatie kan u de kosten verlagen en de productiviteit van de auto’s verhogen. Zo kunt het brandstofverbruik terugdringen voor minder kosten. Ook kunt u nauwkeurige aankomsttijden doorkrijgen om zo te kijken of de productiviteit van de bestuurders hoog is. Om het rijgedrag van de bestuurders te verbeteren wordt er gebruik gemaakt van alerts. Zo kunnen de bestuurders optimaal presteren door zo veilig, zuinig en efficiënt te rijden. Verder kan het voertuigonderhoud ook goed worden bijgehouden en haalt u het meeste uit u werkdag. Ook kunnen de trends per team, afdeling of volledig wagenpark worden geanalyseerd. 

Functies gps volgsysteem

Een gps volgsysteem is verkrijgbaar bij Verizon Connect. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar. Het volgsysteem wordt vooral gebruikt voor het voorkomen van fraude. Het systeem beschikt over een online kaart met de locatie, status en huidige snelheid van het gevolgde voertuig. Dit gebeurt nagenoeg near-realtime, dus de daadwerkelijk snelheid en locatie van het voertuig op dat moment. De gegevens worden daarbij om de 90 seconden bijgewerkt. Verder kan de route historie van de auto ook worden bekeken om zo te zien wel pad de auto heeft gereden. Ook kunt dashcams aanschaffen bij het systeem, zo heeft u altijd beelden om u bestuurders te trainen en te beschermen. Dit is nog lang niet alles, ook is er tankpasintegratie, ritregistratie, bewijs van levering, een digitale tachograaf asset tracking mogelijk bij het systeem. U kunt zelf kiezen welke opties het best zijn voor je bedrijf of wagenpark. Zo kunt het perfecte systeem zelf ontwikkelen die aan al u wensen voldoet. Het enig wat u nodig heeft is een computer met internet om vervolgens de data uit te lezen. 

Andere Artikelen