Deze zomer leggen we vast

0
795

Er lijkt licht aan de horizon. Zoals het er nu naar uitziet, komt het einde van deze crisis langzaam in zicht, precies op tijd voor de zomer. Vorig jaar leek de crisis ook te minderen zo rond de zomertijd maar dat was schijn, nu hebben we meer kennis. En dus beginnen we voorzichtig aan met het vieren van de zomer. Op gepaste afstand spreken we af met familie en vrienden die we zo gemist hebben. Maar niet alleen dat. We zijn ons bewuster van ieder moment en nemen niets voor lief. In deze blog vertel ik je hoe je daar deze zomer mee omgaat. Lees je mee?

Maak er een hobby van

Gedurende de tijd van de crisis zijn creatieve hobby’s steeds populairder geworden. Door creatief bezig te zijn voelen we ons vaak goed, de wereld lijkt dan iets langzamer te draaien en we verbeteren ook nog eens onze vaardigheden. Wil je een hobby waarmee je deze zomer kunt vastleggen, overweeg dan dingen te doen met beeld. Zo kan je gaan tekenen, schilderen of met een compact camera op pad om zo foto’s te maken van alles wat er om je heen gebeurt.

Alle kleine momenten

We leggen de kleine dingen vast; de verse broodjes op de ontbijttafel, de bloemen in het veld, hoe de condens van ons ijskoude glas drupt in de hete zomerhitte. Op die manier staan we stil bij de kleine dingen en die foto’s of beelden maken dat we echt dat zomergevoel terugkrijgen als we hier later op terugkijken. Daarna is het een hele kunst om deze dingen goed te fotograferen en ze een overlappende stijl te geven zodat ze allemaal bij elkaar passen en niemand erover twijfelt dat al deze foto’s van één zomer komen.

Met familie en vrienden

We leggen natuurlijk ook juist deze zomer onze vrienden en familie op beeld vast. Nog nooit waren we zo dankbaar dat we weer dichterbij elkaar mochten komen. We namen het voorheen misschien zelfs wel voor lief. Maar die knuffel, dat gesprek of zelfs die warme glimlach is nu specialer dan ooit. Dat is toch een plaatje?

Om later terug te kijken

Maar veel foto’s, sta stil bij de belangrijke momenten en verbeter je artistieke vaardigheden. Met die drie dingen kijk je na de zomer terug op een prachtige tijd. En al die foto’s van je compact camera, die kan je laten afdrukken en je kan er dan een prachtig boek van maken. Voor jezelf of voor een vriend of familielid.