donderdag, oktober 6, 2022

De lekkerste belgische witbiertjes

Na een lange werkdag is een biertje in de zon natuurlijk heerlijk. Lekker de dag bespreken terwijl je geniet van een koud biertje. Er zijn veel verschillende biersoorten, eigenlijk is er voor elk moment wel een ander biertje passend. In de zomer is een lekker witbiertje bij veel mensen de favoriet. Een wit biertje is een stuk lichter van kleur en is erg fris van smaak. Dit komt doordat er tijdens dit proces gebruik is gemaakt van een hoge gisting. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten witbiertjes. De meeste, en de meest bekende, zijn gebrouwen in België. Op een terras is het echter lastig om een keuze te maken uit een lange lijst van biertjes, daarom geven we je hieronder een lijst van de lekkerste Belgische witbiertjes.

Blue moon bier

Blue moon bier klinkt natuurlijk niet echt als een Belgisch biertje. Dit witbiertje wordt dan ook gebrouwen in Amerika. Dut biertje is echter zo speciaal, omdat het wel in dezelfde stijl is als een Belgisch witbiertje. Dit biertje heeft zijn frisse en fruitige smaak en oranje kleur te danken aan de sinaasappelschillen van Valenciaanse sinaasappels die aan het brouwproces worden toegevoegd. Dit is een biertje dat goed past bij een wit visje.

Affligem Belgisch Wit

Affligem bier is natuurlijk erg populair bij veel mensen, omdat het erg makkelijk bier is. Hoewel in veel cafés een Affligem blond of een Affligem tripel vaker op de kaart staan, is een Affligem Belgisch Wit minstens net zo lekker. Bij dit frisse biertje kun je de smaken van sinaasappelschillen en koriander terug proeven.

Vedett extra white

Vedett extra white is een heerlijk biertje van de brouwerij Vedett. Deze Belgische brouwerij brouwt cultbier in de Duvel Moortgat brouwerij in het plaatsje Puurs. De vedett extra white is vol romig en fris van smaak en ruikt ook lekker fris naar citroen en koriander. De afdronk van dit heerlijke biertje is lange n bitter. Een Vedett extra white is het lekkerst als het ongeveer 3 graden is.

Hoegaarden witbier

Een ander erg populair biertje is Hoegaarden witbier. In veel cafés zul je in de zomer dit biertje van de tap kunnen krijgen. Dat een Hoegaarden witbier zo populair is, is niet gek. Het is heerlijk fris en wordt gebrouwen met bronwater, gerstemout, hop, koriander en sinaasappelschil. Dit biertje is soepel en subtiel en daarom in veel situaties heerlijk om te drinken. Ook bij een lichte salade of vis is een Hoegaarden witbier heel lekker.

Andere Artikelen