Blijft fysiek shoppen nog wel bestaan?

0
424

Nederland krabbelt sinds kort weer langzaamaan uit de lock down en hoe fijn is dat. Scholen zijn weer geopend, terrassen en sportscholen zijn weer geopend en we kunnen weer dagjes shoppen inplannen omdat we ook naar niet-essentiële winkels mogen. En hoewel de winkelstraten gelijk weer behoorlijk druk zijn, zijn er een heleboel mensen die tijdens de lock down periode het gemak van online shoppen hebben ontdekt en dit niet meer kwijt willen. Want hoe we voorheen voornamelijk kleding online kochten, hebben we dat nu ook gedaan voor boodschappen, verzorgingsproducten, kerstcadeautjes en verjaardagskaarten. Busjes voor pakketten rijden af en aan door de straten en doen hun best alle pakketjes op tijd te bezorgen. Het is maar de vraag of de fysieke winkels nog wel blijven bestaan nu deze hun aanbod ook online hebben gezet. Ben jij gewend geraakt aan het gemak van online bestellen of bezoek je toch liever de fysieke winkels?

 

Online shoppen

Hoewel ik nog steeds voorstander blijf van shoppen in stenen winkels ervaar ik nu wel het gemak van online shoppen. Binnen no-time heb je online een groot aanbod gevonden van waar je naar op zoek bent en in een paar klikken heb je het besteld. Het duurt maar een dag tot enkele dagen tot de bezorger met jouw pakketje voor de deur staat. Wil je nog niet betalen, dan kies je gemakkelijk voor achteraf betalen en betaal je pas als je zeker weet dat je jouw bestelling wilt houden. De retourkosten worden ook steeds vaker voor de verkoper gerekend en dus kun je prima een paar shirts in verschillende maten bestellen. Wat je niet past stuur je met hetzelfde gemak en zonder kosten terug naar de verkoper. Easy peasy, toch?

 

Fysiek shoppen

De goede oude stenen winkel blijft echter toch mijn favoriet. Hoe fijn is het om je nieuw gekochte spullen meteen mee naar huis te nemen? Dat mooie jurkje kun je ’s avonds gelijk aan. Ook zie je gelijk wat je koopt en kom je niet voor verassingen te staan als je je pakket open maakt. Daarnaast wil je sommige items liever niet online bestellen. Een overhemd kopen doe ik het liefst in een stenen winkel zodat ik gelijk weet of deze past, of de mouwen niet te kort zijn en hoe de stof voelt. Ook kun je van shoppen gelijk een dagje weg maken met vriendinnen of familie, het is namelijk ook gewoon heel gezellig. Mocht je dan toch iets gekocht hebben waar je uiteindelijk niet zo blij mee bent, dan kun je het gemakkelijk terugbrengen in de winkel en hoef je niet moeilijk te doen over pakketjes versturen.