dinsdag, augustus 16, 2022

Een auto leasen is voor veel mensen de oplossing

Wanneer je een auto nodig hebt, voor je werk of privé, dan kun je natuurlijk een auto kopen. Dat kan nog wel een flinke investering zijn. En dat geld moet je maar net op je rekening hebben staan. Een betere optie is wellicht een auto leasen. Er zijn verschillende manieren voor auto leasen. Verschillende leaseconstructies. Zo zijn er speciale opties voor zakelijk leasen en weer andere voor privé leasen. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor startende ondernemers en ZZP'ers. Een auto leasen is bijna voor iedereen geschikt. Je kunt een auto leasen online regelen. Het is een kwestie van bepalen welke leaseconstructie het best bij jou past.

Een auto leasen heeft veel voordelen

Wanneer je kiest voor full operational lease, dan is werkelijk alles bij de leaseprijs inbegrepen. Je hoeft je geen zorgen te maken over verzekeringen en wegenbelasting. Je hoeft niet na te denken over onderhoud en pechhulp en zelfs vervangend vervoer bij schade is inbegrepen bij de prijs. Je hoeft alleen nog maar zelf voor de brandstof te zorgen. Kies je voor financial lease? Dan heb je het beste uit twee werelden. Financial lease wordt ook wel huurkoop genoemd. Aan het eind van de looptijd is de auto dan helemaal in jouw bezit. Je betaalt ook hier een vast bedrag per maand. Het enige is wel dat je ook alle randzaken zelf moet regelen wanneer je kiest voor financial lease.

Ben je ZZP'er of startende ondernemer?

Dan kun je, naar alle waarschijnlijkheid, geen jaarcijfers of andere financiële overzichten voorleggen aan de leasemaatschappij. Toch is er wel een mogelijkheid om een auto te leasen. Je kunt dan gaan voor financial lease. Een van de voordelen van financial lease is dat het hier, over het algemeen, zal gaan om gebruikte auto's. Dit maakt dat de prijs per maand lager zal zijn dan bij een nieuwe auto. Ook bestelbusjes behoren tot de mogelijkheden. Omdat je direct juridisch eigenaar bent van de auto, kun je deze al helemaal aanpassen naar jouw wensen. De auto zelf dient als onderpand.

En wat als je een privé auto wilt leasen?

Dan kies je natuurlijk voor private lease. Je hebt dan al snel een auto voor de deur staan. Bij private lease is alles inbegrepen, net als bij full operational lease. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken. Alles is geregeld. Je hoeft alleen maar te tanken of de auto te voorzien van een volle batterij. Private lease geeft je de vrijheid van een eigen auto, maar dan zonder de hoge kosten.

Andere Artikelen