donderdag, januari 20, 2022

Altijd al een keer op een wakeboard of supboard willen staan?

Een wakeboard en supboard worden beide op het water gebruikt. Het is een zeer toegankelijke sport die veel mensen beoefenen. Een wakeboard of supboard kan je makkelijk aanschaffen. Deze zijn verkrijgbaar in sportwinkels, online, of het kan zijn dat je ze kan huren op de plek waar je dit gaat doen. Zelf een wakeboard of supboard aanschaffen is een stuk goedkoper dan huren. Zo kan je ook op plekken oefenen waar ze dit niet verhuren, en op dagen waarop de verhuurders gesloten zijn. Met een eigen wakeboard of supboard heb je meer tijd om te oefenen en zo krijg je de sport sneller onder de knie.

Wat is wakeboarden?

Wakeboarden is een sport op het water. De wakeboarder wordt aan een lijn over het water getrokken. De lijn kan aan een boot of aan een kabelbaan vastzitten. Als wakeboarder ken je 3 principes; tricks, dubbelup, dit zijn extra trucs die je doet bij een extra hoge golf en de laatste is obstakels. Bij een kabelbaan zijn er andere technieken nodig dan wanneer je aan een boot vast zit. Veel wakeboarders kunnen dezelfde trucs doen als ze aan een kabelbaan vast zitten die ze ook bij een boot kunnen doen. Bij een boot ontstaat een hekgolf, deze hekgolf wordt gebruikt om te springen. Bij een kabelbaan is dit niet het geval. Hiervoor moet er een andere techniek gebruikt worden.

Wat is supboarden?

Supboarden wordt ook in het water gedaan. Bij supboarden sta je op een supboard en beweeg je jezelf voort met een peddel. Dit kan je doen op hoge snelheid of rustig aan, dit ligt aan jezelf. Als je intensief peddelt kun je er ook een work-out van maken. Omdat je jezelf door het water heen moet duwen is er aardig wat kracht van je vereist. Dit geldt voor langzaam en snel peddelen. Het is een rustgevende sport, ideaal dus als je even tot rust wilt komen. Veel mensen doen dit als ze even weg willen zijn van anderen, en tegelijk een work-out willen.

Wat past het beste bij jou?

Dit ligt helemaal aan jezelf. Houd je van rust, dan is supboarden wat voor jou. Houd je van trucs doen en over hoge golven gaan, dan is wakeboarden beter. Het kan ook zijn dat je het allebei leuk vindt. De sporten combineren is ook een optie. Bij allebei de sporten zou je een vriend mee kunnen nemen. Al heb je bij supboarden meer de kans om te praten dan bij wakeboarden. Bij wakeboarden zou je het kunnen afwisselen. Als je ervan houdt om op het water te zijn en bezig te zijn dan is wakeboarden of supboarden een goede overweging.

Andere Artikelen